söndag 31 mars 2013

Sista natten

Sista "natten" här i Schweiz nu. Kom precis ut ur duschen som varit upptagen praktiskt taget hela kvällen. Borde ha lagt mig för nån timme sen egentligen... Klockan 4 ringer nämligen alarmet och en timme senare måste vi sitta i bilen på väg till flygplatsen i Memmingen, Tyskland.

Kan inte direkt säga att jag är glad över att åka. Visst blir det skönt att komma hem till sin egen säng i sitt eget rum. Men jag saknar redan allt och alla här.

Småttingarna sa jag hejdå till, och fick samtidigt massa pussar och kramar från dom, för någon timme sen. Trots att jag vaknat nästan varje morgon av att dom kittlat mig till döds, haha, så är det dom jag kommer sakna allra mest.










fredag 29 mars 2013

Påsktraditioner!

Traditioner är till för att hållas och det gör dom här i Schweiz. Det är jag glad för! Trots snö"oväder" (för första gången vid påsk på flera år) var vi ut i skogen med kusinerna och pappa för att plocka "Kräuten". Det betyder kryddor, men är i själva fallet bara fina blad och växter.

Senare vankades det påskmiddag, inget speciellt idag, men gott! Därefter började vi klä alla okokta ägg i dom fina bladen vi plockat (enkel process, svår att förklara) och sedan koka dom i olika färgbad.

Nu är det snart dags för en schweizisk specialitet; rösti och nåt speciellt kött. Mums!




















torsdag 28 mars 2013

Himmelskt

Idag fick jag förresten en av mina sötaste presenter någonsin. Debora (näst äldsta lillkusinen) ritade/målade en teckning till mig. Så gulligt!

Vi träffade Barbara, vår granne här i Oberösch som jag inte sett på kanske 2 år, och köpte (/fick) massa bröd och bakverk. Erdbeerkuchen, Crémeschnitte, Citronekuchen, Himbeerkuchen och nån mer typ påskkaka.

Himmelskt gott tillsammans med en kopp Söder.














Njuter!

Ligger nu äntligen i min säng här i Schweiz och ska alldeles snart försöka sova. Njuter verkligen av tiden här! Att få träffa alla igen, speciellt småttingkusinerna, GOSH - jag dör av lycka. Dom är helt underbara.

(Varning för långt inlägg).

Hade en trevlig dag i Tyskland och Österrike igår (på väg hit hem). Flyget landade runt kl 9 i Memmingen, därifrån åkte vi runt en timme i bil för att komma till Königsschloss. Tror det heter så i alla fall. Haha.

Det är ett superstort, vackert slott som ligger på ett berg nånstans i Tyskland. Typ Flüssen eller nåt. Najsbajs. Dock var det så kallt att jag trodde jag skulle frysa tårna av mig...

Vi kom i alla fall hem helskinnade och belåtna. Kvällen avslutades med raclette!


onsdag 27 mars 2013

Hejdå Sverige

Sitter äntligen på flyget mot Schweiz. Eller alltså, vi landar i Tyskland för att bila därifrån. Men Schweiz är slutmålet!

Är sååå trött. La mig vid typ 1 inatt och gick sen upp vid 4.30 för att hinna med hotellfrukosten. Så eh, ja... Jag kommer sova gott ikväll kan jag ju säga.

Säger hejdå till Sverige och alla som lämnas kvar. Lol 😂👌






måndag 25 mars 2013

Ägg i hål-macka

Mår lite bättre nu än igår och resten av veckan. Idag har jag bara huvudvärk och mensvärk, lol. Ingen feber eller nåt annat. Får se hur länge det håller i sig.

Linus överraskade mig imorse genom att kliva in i rummet typ 3 minuter innan mitt larm skulle gå. Jag hade precis vaknat till lite så det blev perfekt timing.

Kände dessutom för en lite roligare frukost än vanligt, så gjorde en så kallad "Ägg i hål-macka". Lol, vet inte vad det heter på riktigt. Egg in a basket, typ...


söndag 24 mars 2013

Tar hand om mig själv

Champagne-te, ett glas juice, lite choklad och värktabletter. Det får bli min "frukost". Nu tänker jag bädda ner mig som den sjukling jag faktiskt räknar mig själv som.

Tack och lov att jag inte lyssnade klart på ljudböckerna igår. Dom får bli mitt sällskap idag igen.




Kul

Somnade inte förrän runt fyra inatt, av olika anledningar. Sååå drygt. Vaknade prick 12 nu idag av min rungande mensvärk. Världens bästa uppvaknande. Jag svär.

Hade planerat att sova ut ordentligt inatt/idag. Min kropp behöver det efter feber, migrän och allt vad det nu var. Lyckades inte få mer än 8 timmar.

Kul.



fredag 22 mars 2013

Fatta eld

Har lyssnat klart på första ljudboken och nu är det dags för nästa. Fatta eld (Catching fire). Böckerna är bara såå mycket bättre än filmerna. Vill inte att dom ska ta slut!

Såhär blev resultatet av min moodboard förresten (nedan). Blev riktigt nöjd faktiskt. Men helt klar är den inte. Jag fortsätter efter lovet.




Suck it up

Ännu en dag då jag vaknar med jobbig huvudvärk. Tack för den. Helst av allt skulle jag ha legat kvar i sängen och dött. Måste dock vara i skolan för att först göra en moodboard till lägenheten och sen skriva prov i affärsengelskan. "Råkade" missa det i tisdags.

Det är bara att bita ihop, med andra ord.


torsdag 21 mars 2013

Killing me slowly

Ligger i sängen och har ont i precis hela kroppen. Eller nej, jag har inte ont i hälarna. Så nästan hela kroppen. Har mensvärk utan mens, huvudvärk, blöder näsblod för andra eller tredje dagen i rad och resten av min kropp dödar mig ännu mer.

Kanske har det med stress att göra? Har inte kunnat sova ordentligt på jättelänge. När jag väl somnar (runt 3 varje natt) så sover jag oroligt och vaknar hela tiden, typ av mardrömmar eller nåt sånt. Igår vaknade jag av att jag blödde näsblod, haha.

Har så äckligt mycket i skolan dessutom och jag känner att jag bara vill hoppa av. Bara skita i allt. Men har knappt 3 månader kvar nu så det är väl bara att kämpa antar jag.

Skulle vara så skönt att bara få ge upp.




onsdag 20 mars 2013

Hungerspelen

Sitter på Kafferummet Storken med Felice. Marielle och Emelie drog för ett tag sen. Det är såå skönt att bara sitta och slappa. Jag typ dör av trötthet...

Har haft ett mysigt "dygn" med Linus som kom på besök. Tackar och bockat för lånet av ljudboken förresten (Hungerspelen i telefonen ftw!).








tisdag 19 mars 2013

Himlagott

Sitter på Dwell café i stan med Marielle och väntar på att Linus tåg ska komma in till Uppsala. Det snöar och är kallt inte men här inne är det jättemysigt!

Köpte en chokladcheesecake och "Himlagott"-te. Teet var verkligen så gott som namnet lovar. Fikat var dessutom jättebilligt!

Nya favoritstället?






Dödstrött

Vaknar. Somnar. Vaknar. Somnar. Dör.

Kunde inte somna igår så fick sällskap av Linus över telefon tills jag blev sömnig. Runt kl halv 4 tror jag att jag lyckades somna... Är SÅ trött idag.

Ligger i sängen just nu och borde verkligen gå upp. Har ett prov i affärsengelskan om ca 1 timme, men har helt glömt bort att plugga till det. Funderar därför på att vara hemma och "sjuk".

Nästa omprovstillfälle är nu på fredag, så jag är inte helt körd ändå.


Lat dag

Kom hem från Linus för någon timme sen nu. Har haft det mys och varit jättelat! Diskade dock en tallrik (min egen, lol) och skar lite gurka vilket jag borde få massa cred för.

Driver. Har vart och handlat, gjort en satsig macka (ciabatta med schweizisk majonäs, salami, ost och tomat) och städat lite. Så har ju faktiskt gjort lite vettigt ändå.

Ska snart lägga mig och lyssna på något kapitel ur Hungergames-boken. Ljudböcker for the win!




söndag 17 mars 2013

Hungrig!

Måste förresten berätta lite snabbt om brunchen som pappa och mamma bjöd på igår.

Vi åkte alla fem; Esther, Victoria, pappa, mamma och jag, till Ikea på deras brunchbuffé. Det bjöds på allt du kan tänka dig!

Scrambled eggs med bacon, olika bröd och goda pålägg, pannkakor, apelsin- och chilimarinerat kött, kyckling, potatis, paj, gravad lax, yoghurt, müsli, frukt i mängder. Det fortsatte med olika sorters kakor, muffins och choklad. Plus massa dricka och annat som jag inte minns.

Jag dör bara jag tänker på det. Såååå gott!


Gratis är godast

Sitter med en kopp te i handen som jag fick helt gratis i bistron här på tåget mot Avesta. "Erbjudandet" följde med min 1 klass-biljett som jag heller inte betalat nåt för.

Lol. Det låter typ cp. Men alltså, har man tillräckligt mycket med poäng på sitt SJ prio-kort så räcker det till att betala en sån resa. Nice med gratis!

Jag fick dessutom ett eget litet rum här i vagnen. Djurfritt och allt. Underbart!